Groothandelramen icoon

PREMIES 2018 VOOR NIEUWE RAMEN EN DEUREN

Ben je van plan om dit jaar werk te maken aan jouw verbouwingen? Je weet al dat je met nieuwe ramen en deuren heel wat aan energiekosten kunt besparen. Maar dat is niet alles!

In dit artikel vind je een overzicht van de premies en subsidies die in 2018 van toepassing zijn. Let wel dat premies altijd gewijzigd kunnen worden, onze adviseurs zijn steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij helpen je graag verder.

Premies van netbeheerders

Plaatsen van hoogrendementsglas

Voor het vervangen van enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas kom je in 2018 in aanmerking voor een premie van de netbeheerder (Eandis of Infrax). Het bedrag van de vergoeding (rond 10€ per m²) is afhankelijk van de datum op de eindfactuur. De aanvraag is eenvoudig. Meer info kan je vinden op Premie van de netbeheerder voor hoogrendementsglas in een woning of appartement.

Totaalrenovatiebonus

Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, kan in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Je maakt namelijk kans op deze bonus als je vanaf 2017 drie of meer energiebesparende maatregelen toepast, d.w.z. als je minstens 3 premies van de netbeheerder aanvraagt.

Zo kan je premies aanvragen voor: dak- of zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, kelderisolatie of vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp of het laten plaatsen van een ventilatiesysteem.

Burenpremie voor collectieve renovatieprojecten

Als je jou woning energiezuinig wilt maken, kun je samen met minstens 9 andere buren deelnemen aan een collectief renovatieproject. Een collectief renovatieproject wordt geleid door een projectbegeleider, de zogenaamd BENOvatiecoach. Per wooneenheid heb je recht op een premie van maximaal 400 euro om de coach te betalen.

Premies van het Vlaams Gewest

Renovatiepremie voor woningen

Bij verbeteringswerken in een woning van minstens 30 jaar oud kom je misschien in aanmerking voor een Vlaamse renovatiepremie. Aan deze premie zijn heel wat voordelen verbonden. Ga daarom eens kijken bij de Vlaamse overheid.

Vlaamse Verbeteringspremie

Is je woning van minstens 25 jaar oud en voldoe je aan de meeste voorwaarden van de renovatiepremie, maar vergt je project een minder grote investering? Dan is misschien de Verbeteringspremie iets voor jou?

Ook hier worden voorwaarden gesteld. Zo heeft je gezin een inkomen van hoogstens 30.640€ (+1600 euro per persoon ten laste). Per bouwrubriek worden vaste premies toegekend. Meer informatie kan je vinden de Vlaamse overheid.

Gemeentelijke premies

De meeste gemeentes hebben nog eens hun eigen premiesysteem, waaraan dikwijls voorwaarden aan verbonden zijn. Op de website premiezoeker kan je ontdekken welke premies er in jouw gemeente bestaan.