Groothandelramen icoon

Nieuwe buitendeuren kiezen

Nieuwe buitendeuren kiezen

Buitendeuren zijn veel meer dan alleen maar toegangspunten tot onze woningen; ze vormen de eerste indruk van ons huis en spelen een cruciale rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit ervan.

Het kiezen van de juiste buitendeur is dan ook van essentieel belang voor het creëren van een veilige, comfortabele en stijlvolle leefomgeving.

Soorten buitendeuren

Traditionele houten deuren

Traditionele houten deuren stralen warmte en charme uit en zijn al lange tijd een populaire keuze voor buitendeuren.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kunnen worden aangepast aan de architectonische stijl van je huis.

Houten deuren vereisen echter regelmatig onderhoud om ze te beschermen tegen weersinvloeden en om hun levensduur te verlengen.

Stalen deuren

Stalen deuren bieden een uitstekende combinatie van veiligheid en duurzaamheid. Ze zijn sterk, bestand tegen inbraak en vereisen weinig onderhoud.

Stalen deuren zijn ook verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kunnen worden aangepast aan je esthetische voorkeuren.

Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn lichtgewicht, roestbestendig en zeer duurzaam.

Ze zijn ideaal voor moderne woningen vanwege hun strakke uitstraling en kunnen worden voorzien van isolatie om energie-efficiëntie te verbeteren. Aluminium buitendeuren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen.

PVC deuren

PVC deuren zijn populair vanwege hun betaalbaarheid, onderhoudsgemak en isolerende eigenschappen. Ze zijn bestand tegen vocht, rot en insecten, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige klimaten.

PVC deuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden aangepast aan verschillende bouwstijlen.

Glaspanelen en glazen deuren

Glaspanelen en glazen deuren voegen een moderne en lichte uitstraling toe aan je huis. Ze laten natuurlijk licht binnen en creëren een gevoel van ruimtelijkheid.

Glazen deuren zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen, zoals transparant, matglas of met decoratieve patronen.

Combinaties van materialen

Sommige buitendeuren combineren verschillende materialen om de voordelen van elk materiaal te benutten.

Bijvoorbeeld, een deur met een houten frame en glazen panelen combineert de warmte van hout met de lichtheid van glas.

Deze combinaties bieden vaak unieke ontwerpmogelijkheden en kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en voorkeuren.

Veiligheid en duurzaamheid

Bij het kiezen van een nieuwe buitendeur is het essentieel om te letten op de veiligheids- en duurzaamheidskenmerken. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

Beveiligingskenmerken om op te letten

 • Sloten: Kies voor buitendeuren met hoogwaardige sloten, zoals cilindersloten met het SKG-keurmerk, die bescherming bieden tegen inbraak.
 • Scharnieren: Sterke en goed geïnstalleerde scharnieren zijn essentieel om te voorkomen dat de deur wordt geforceerd.
 • Deurdikte: Een dikke en stevige deur biedt meer weerstand tegen inbraakpogingen.
 • Veiligheidsglas: Als je glazen deuren hebt, overweeg dan veiligheidsglas dat bestand is tegen breuk en inbraak.

Weerbestendigheid en onderhoudsvereisten

 • Materialen: Kies voor materialen die bestand zijn tegen de weersinvloeden in jouw regio, zoals PVC of aluminium dat niet roest of rot.
 • Afwerking: Een duurzame afwerking, zoals een poedercoating of een kwalitatieve verf, beschermt de deur tegen UV-straling en corrosie.
 • Onderhoud: Let op de onderhoudsvereisten van de deur, zoals regelmatig schilderen of oliën voor houten deuren, en kies een optie die past bij je bereidheid om onderhoud uit te voeren.

Energie-efficiëntie

 • Isolatie: Goed geïsoleerde deuren helpen warmteverlies te verminderen en energiekosten te besparen. Let op de isolatiewaarde (U-waarde) van de deur.
 • Afdichtingen: Kies deuren met goede afdichtingen rondom om tocht en warmteverlies te minimaliseren.
 • Dubbele beglazing: Als je glazen deuren hebt, overweeg dan dubbele of zelfs driedubbele beglazing voor betere isolatie.

Door rekening te houden met deze aspecten kun je een buitendeur kiezen die niet alleen veilig is, maar ook langdurige bescherming biedt tegen de elementen en helpt om energie te besparen in je huis.

Afmetingen en installatie

Bij het kiezen van een nieuwe buitendeur is het van cruciaal belang om de juiste afmetingen te bepalen.

Hierbij moet rekening worden gehouden met de opening waarin de deur wordt geplaatst, evenals met de dikte van de deur zelf.

Een deur die niet goed past kan leiden tot problemen zoals tocht, onvoldoende isolatie of zelfs veiligheidsproblemen.

Het belang van de juiste afmetingen

Meet nauwkeurig de breedte, hoogte en diepte van de deuropening op voordat je een nieuwe deur koopt.

Houd rekening met eventuele drempels of trappen die de installatie kunnen beïnvloeden.

Als de deur op maat moet worden gemaakt, zorg er dan voor dat de afmetingen correct worden doorgegeven aan de fabrikant of leverancier.

Professionele installatie versus doe-het-zelfopties

Hoewel het verleidelijk kan zijn om geld te besparen door zelf de deur te installeren, kan het inhuren van een professionele installateur vaak resulteren in een beter eindresultaat.

Professionele installateurs hebben de nodige ervaring, gereedschappen en kennis om de deur correct te plaatsen, waardoor problemen zoals kromtrekken of slechte afdichting worden voorkomen.

Aandachtspunten tijdens de installatie

 • Zorg voor een goede fundering: Controleer of de vloer waterpas is en dat de deuropening recht en stevig is.
 • Pas de scharnieren aan: Zorg ervoor dat de scharnieren correct zijn geplaatst en afgesteld, zodat de deur soepel kan openen en sluiten.
 • Bevestig de deur stevig: Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de deur veilig en stevig is gemonteerd.

Door aandacht te besteden aan deze aspecten tijdens de installatie, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe buitendeur correct wordt geplaatst en optimaal presteert.

Kosten van buitendeuren

Bij het kiezen van een nieuwe buitendeur is het belangrijk om rekening te houden met je budget en de verwachte kosten op lange termijn.

Prijsverschillen tussen verschillende materialen en stijlen

De kosten van buitendeuren variëren sterk, afhankelijk van het gekozen materiaal en de stijl. Over het algemeen zijn PVC deuren vaak de meest betaalbare optie, met prijzen die variëren van €500 tot €1000 voor een standaardmodel.

Houten deuren kunnen duurder zijn, met prijzen die beginnen bij ongeveer €700 en oplopen tot €2000 of meer, afhankelijk van het type hout en het ontwerp.

Stalen deuren vallen meestal in het hogere prijssegment, met prijzen die variëren van €1000 tot €3000 of meer, maar bieden uitstekende veiligheid en duurzaamheid.

Aluminium deuren zitten doorgaans in hetzelfde prijsbereik als stalen deuren. Glazen deuren kunnen ook variëren in prijs, afhankelijk van het type glas en het ontwerp, met prijzen van €800 tot €2500 of meer.

Overwegingen voor lange termijn investering

Bij het bepalen van je budget is het belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de langetermijninvestering.

Duurdere materialen zoals staal en aluminium kunnen op lange termijn kostenbesparend zijn vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor ze minder onderhoud en vervanging vereisen.

Houten deuren kunnen aanvankelijk goedkoper zijn, maar kunnen op lange termijn meer onderhoud en reparaties vereisen, wat de totale kosten kan verhogen.

Het is dus belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je budget en je behoeften op lange termijn.

Door rekening te houden met zowel de initiële kosten als de langetermijninvestering, kun je een buitendeur kiezen die niet alleen binnen je budget past, maar ook een goede waarde biedt voor je geld op lange termijn.

Tips voor het kiezen van de juiste buitendeur

 • Maak een lijst met vereisten: Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe buitendeur, is het belangrijk om een lijst te maken met je vereisten. Denk hierbij aan aspecten zoals de gewenste materiaalkeuze, veiligheidskenmerken, energie-efficiëntie en esthetische voorkeuren. Door je vereisten op een rijtje te zetten, kun je gerichter zoeken en voorkom je keuzestress.
 • Vraag advies aan professionals: Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij professionals, zoals een deurspecialist of een aannemer, voordat je een definitieve beslissing neemt. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste afmetingen, het kiezen van het geschikte materiaal en het selecteren van de benodigde beveiligingskenmerken. Een professioneel advies kan je helpen om valkuilen te vermijden en een weloverwogen beslissing te nemen.
 • Overweeg de lange termijn: Bij het kiezen van een nieuwe buitendeur is het belangrijk om niet alleen naar de korte termijn te kijken, maar ook naar de lange termijn. Denk hierbij aan factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten en energie-efficiëntie. Een deur die aanvankelijk duurder lijkt, kan op de lange termijn een betere investering blijken te zijn vanwege lagere onderhouds- en energiekosten. Weeg daarom zorgvuldig af wat de beste keuze is voor jouw situatie op de lange termijn.

Vraag een offerte aan voor jouw perfecte buitendeur

Als je geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een nieuwe buitendeur van hoge kwaliteit, dan is het aanvragen van een offerte bij GroothandelRamen een uitstekende eerste stap.

GroothandelRamen staat bekend om zijn brede assortiment aan hoogwaardige buitendeuren, variërend van traditionele houten deuren tot moderne aluminium en glazen deuren.

Door een offerte aan te vragen bij GroothandelRamen, kun je nauwkeurige prijsinformatie ontvangen op basis van jouw specifieke vereisten en voorkeuren.

Het professionele team van GroothandelRamen staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte buitendeur die past bij jouw budget en behoeften.

Neem vandaag nog contact op met GroothandelRamen om een offerte aan te vragen en stap dichter bij het verkrijgen van de ideale buitendeur voor jouw huis.