Groothandelramen icoon

Het kopen van een voordeur of buitendeur

PVC DEUREN voordeur met bovenlicht

Laat een geweldige eerste indruk achter met een prachtige buitendeur. Leer over de kernbegrippen en de verschillende materialen die beschikbaar zijn om de beste keus voor je thuis te maken.

Materialen

Aluminium deuren bevatten een isolerende schuimlaag en zijn door de fabrikant helemaal weerbestendig gemaakt. Ze zijn enorm goed bestand tegen krimp, uitzetten of kromtrekken. De sterke aluminium constructie weerstaat jarenlang extreme weersomstandigheden met maar weinig onderhoud. De deuren kunnen worden gekocht met vooraf geboorde gaten voor de klink en het slot, waardoor het aanbrengen nóg makkelijker wordt.

Kunststof

Kunststof of pvc deuren bieden dezelfde isolerende voordelen als stalen deuren. Ook zijn ze net zo makkelijk aan te brengen. Kunststofdeuren kunnen een houttextuur hebben. Als ze geschilderd zijn lijken ze hierdoor sprekend op een echt houten deur. Het hoogkwalitatieve composiet maakt deze deuren bestand tegen alle weertypen, krassen en deuken. Ze zijn een geweldige keuze voor gebieden met een wisselend klimaat, of wanneer de deur veelvuldig gebruikt gaat worden.

Hout

Houten deuren bieden de meest traditionele aanblik, terwijl hun aanzienlijke gewicht bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en robuustheid in je huis. Deze deuren kunnen worden geschilderd voor een natuurlijke, warme indruk. Houten deuren worden meestal gemaakt als een constructie van een frame en panelen om daarmee de gevolgen van klimatologische of seizoensgebonden veranderingen in het weer te compenseren.

Details

Er zijn veel details mogelijk die je helpen om de toegang tot je thuis helemaal op maat te maken. Precies zoals jij het mooi vindt!

Glas

Alle deurtypes zijn leverbaar met decoratief glas. Hoewel de meeste deuren isolatieglas hebben voor energiebesparing zijn er ook deuren te verkrijgen met afgeschuinde vensters, gegraveerd glas of zelfs glas-in-lood waar de glasdelen op traditionele wijze met lood op hun plek worden gehouden. Het glas kan één groot venster zijn, of kan uit meerdere kleine ruitjes bestaan dat door een rooster is opgedeeld.

Zijramen

Zijramen zijn met elk deurtype mogelijk. Gebruik een zijraam aan weerszijden van de deur, of juist aan één kant van de deur.

De bovenzijde

Boven elke deur kun je ook een raam laten aanbrengen. Deze waren vroeger vaak in een elips of halve cirkel te verkrijgen. Tegenwoordig is het raam een rechthoek.